perjantai 25. toukokuuta 2012

Fetasalaatti uunissa


Murea medium miinus entrecote, fetasalaatti, iso lasi hyvää punkkua ja meikäläinen on onnellinen.  Nyt oli hyvä piffi hankittu hallista mutta fetasalaatin päätinkin pyöräyttää uunin kautta.

Olen pari kertaa saanut maistaa siskokullan laittamaa uunifetaa jossa oli päällä yrttejä, valkosipulia ja oliiviöljyä, ihan älyttömän hyvää!
Tähän käytin hieman jo surullisen näköiset tomaatit, viimeisen varsisellerin pätkän, kevätsipulia ja valkosipulin kynnen. Laitoin fetan folioon, kasvikset päälle, loraus oliiviöljyä, paketti kiinni ja uuniin 200 asteeseen noin vartiksi josta viimeiset 5 minuuttia folio avattuna grillivastuksen alla. 

Uunifeta maistuu hyvin sellaisenaankin mutta on loistolisuke lihalle ja kiva tapa työstää pois sitä vihanneslaatikon sisältöä. Täytyypä testata tämä kesägrillissäkin.Ja hei nyt jos koskaan kannattaa osallistua facebookissa Hävikistä herkuksi -skabaan! Kaikkien 28.5. mennessä vastanneiden kesken arvotaan nimittäin hulppea kahden hengen illallinen Sami Tallbergin luotsaamassa Kämp Signéssä!

8 kommenttia:

 1. Anna, tervetuloa takaisin ilmeisen hoivattuna ja hierottuna ;-) Sen jälkeen vielä tämä, niin ei ihme, jos elämä hymyilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja todella puhtoisen raikkaana :D
   Mulla on tapana tuoda matkoilta tuliaisina tauti (ehhehe) ja nyt olen sitten tämän viikon köhinyt ja pärskinyt turkintautia. Ei siellä ollut ihan niin kesä kuin kuvittelin mutta tosi kiva loma nuin muuten kylläkin.

   Poista
 2. En ole koskaan fetaa tuollalailla kokeillut laittaa, näyttää hienolta! Ja folio estänee juustoa hajoamasta? Taidan tänään kokeilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juusto ei ehdi vielä hajota tuossa ajassa, folioon saa kivasti pakattua kaikki tykötarpeet ja öljykin pysyy hyvin paketissa. Ja se myös suojaa palamiselta.

   Poista
 3. Oi oi oi! nyt on vierähtänyt taas liian pitkä aika (ainakin kaksi viikkoa!) edellisestä grillatusta fetasta, pitääpä lisätä se viikonlopun ruokalistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä kiva tapa käyttää fetaa ja helposti varioitavissa. Nyt äkkiä sinne fetakauppaan :)

   Poista
 4. Nyt on uunifeta kokeiltu, en vaan muistanut sitä lopun grillivastusta. Hyvänmakuista yhtäkaikki! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta siehän vikkelä olit ja kiva jos maistui. Se grillivastus antaa vain vähän väriä, ei sillä muuta virkaa ole joten ei mitään väliä vaikka sen unohtaakin.

   Poista