torstai 14. kesäkuuta 2012

Taste of Helsinki

Nelipäiväinen, monessa maassa jo tuttu ruokafestari rantautui ensimmäisenä Pohjoismaista Suomeen!
Taste of Helsinki -tapahtuma järjestetään 14.-17.6. ja festarin ideana on, että pikkurahalla voi koota huippuravintoloiden ruoka-annoksista mieleisensä menun valitsemalla alkuruuan yhdestä, nappasta pääruuan toisesta ja jälkkärin kolmannesta ravintolasta. Tämän kaiken voi toistaa niin monta kertaa kuin napa vain sallii. Ja ruuat nautitaan tietenkin kera hyvien juomien.


Tapahtumassa on tarjolla muutakin ohjelmaa mm. olut- ja viinitastingeja, tunnettujen kokkien ruokanäytöksiä, livemusaa sekä jonkin verran muita näytteilleasettajia.
Kattauksia on kaksi päivässä, lounas ja illallinen, ja festarilla maksetaan omalla valuutalla joka on nostalginen markka (1 markka = 1 euro). Markkoja voi vaihtaa rahanvaihtoständillä tai alueella kiertäviltä rahanvaihtajilta. Myös viinilasi tulee lunastaa panttia vastaan etukäteen. 
Ruoka-annokset maksavat 4 - 6 markkaa ja lasin viiniä saa 6 - 8 markalla.

Ruokatarjonnasta vastaavat helsinkiläiset huippuravintolat Farang, Muru, Juuri, Demo, Carelia, Aito ja Toscanini. Mukaan on saatu myös kirkkonummelainen Bistro O mat, turkulainen Smör ja ravintola C Tampereelta.Korkkasin Taste of Helsingin avajaispäivän iltakattauksessa lämpimästä ja aurinkoisesta säästä, loistavasta seurasta, ihanasta tunnelmasta ja letkeästä musasta nauttien. Kaiken päälle vielä mahtavaa ruokaa ja viiniä. Voiko kesäiltaa enää paremmin viettää!

Jonoja muodostui alussa luonnollisesti rahanvaihtopisteeseen sekä ravintoloiden eteen, suosituimpien raflojen eteen hyvinkin pitkiä, mutta ne vetivät yllättävän hyvin. Jossain vaiheessa iltaa alkoi menuihin ruokien päälle ilmestyä henkseleitä, toivottavasti viikonlopun aikana osataan varautua suurempaan menekkiin. 

Jätin kaiken ylimääräisen ohjelman muiden seurattavaksi ja keskityin vain olennaiseen. Seuraavassa illan makupaloja omalta ja siskon lautaselta maisteltuna:

Marinoitua kuhaa, parsaa ja sitruunaverbenaa / Smör

Grillattua luomukaritsankylkeä, varhaiskaalisalaattia ja savuomenavoita / Juuri

Koivunsilmuilla savustettua lohipastramia / Aito

Punaviinirisottoa ja iberico-porsaan bavettea / Muru

Kukkakaalivanukas ja rapeaa mallasleipää / JuuriPaistettuja kampasimpukoita ja hasselpähkinävoita / Carelia


Iberico-porsasta ja romescoa / Carelia

Mallasvanukasta ja karpaloita / Aito

Herukanlehtipannacottaa, mansikkasorbettia ja raparperia / Smör

 Jätin Farangin tarkoituksella väliin koska siellä on tullut visiteerattua jo muutama kerta ja maut ovat tuttuja. Myös Muru, vaikka onkin mun lempiravintola, oli tarkoitus kiertää samasta syystä mutta kaverin vuolaat kehut punkkurisotosta ja possusta sai mut sortumaan. Kaikki annokset olivat todella hyviä enkä osaa laittaa niitä paremmuusjärjestykseen mutta jos yksi olisi aivan pakko valita, niin olkoon se Aito-ravintolan mallasvanukas. Erikoisen kuuloinen yhdistelmä joka toimi aivan loistavasti, mahtava makuelämys! 

Taste of Helsinki, toivottavasti tapaamme ensi vuonna uudestaan!

 

8 kommenttia:

 1. Meillä edessä tänään. Oliko siis piknikviltti tarpeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viltti ja piknikfiilis kannattaa ottaa mukaan koska pöytiä siellä on aika naftisti.

   Poista
 2. Ooh - jopa näin aamupalan jälkeen sylki herahti kielelle. Nam! Täytyy koklata.
  Oliko se sellainen paikka, jonne voisi ottaa myös kääpiöitä, joita useimmat lapsiksi nimittävät, mukaan/viihtyykö lapset siellä vai oliko se enemmän aikuiseen makuun kehitelty konsepti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääpiöitä en siellä montaakaan nähnyt enkä huomannut järjestäjien taholta mitään erityistä lapsien huomiointia, että kyllä se on mielestäni enemmän aikuisten juttu. Mutta jos lapsille fine dining -ruoka maistuu niin miksei heitäkin ottaisi mukaan nauttimaan.

   Poista
 3. Ihania ruokia! tuo Juuren annos sai todellisen annoskateuden nostamaan täällä päätään :) ensi vuonna toivon ehtiväni itsekin Taste of Helsinkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat Juuren annokset oli aivan killereitä! Karitsan kanssa olleen omppuvoikastikkeen melkein nuolin lautaselta ja kukkakaalivanukas oli kans tosi hyvää.

   Poista
 4. Kiitos raportista ja nälän herättämisestä, mä pääsen tuonne ihan kohta! :-) Todellakin toivon minäkin (vaikken ole vielä edes käynyt), että tämä häppeninki jää pysyväksi vieraaksi Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucky you, uskon että nautit, toivottavasti ei vaan ole aivan järjetön ryysis. Mä kans niin toivon että tämä järjestettäis uudelleen ja lisää ravintoloita lähtis mukaan. Mahtava idea!

   Poista