keskiviikko 1. elokuuta 2012

Porvoo, siis Sinne

Maakuntamatkailin eilen parin ystäväisen kera aurinkoisen lomapäivän viettoon Porvooseen, oikein linjuriautolla mentiin. Tarkoitus oli kierrellä vähän vanhankaupungin pikkuliikkeissä mutta varsinainen syy reissuumme oli uusi, Taidetehtaan yhteyteen avattu Bistro Sinne.

Hesarin Nyt-liitteessä kovin kehuttu mutta myös joitain soraääniä visiteeraajilta, lähinnä palvelusta ja hinta-laadusta saanut bistro panostaa kotimaiseen, sesongin mukaiseen lähiruokaan. Mm. salaatit, juurekset ja vihannekset ravintola kasvattaa omalla pellollaan Ruotsinpyhtäällä. Kiva yksityiskohta bistrossa on viherseinä, joka tosin vielä puskee paljolti näön vuoksi viherkasveja mutta tarjoilijan mukaan jatkossa seinä tulee tuottamaan ison osan ravintolan yrteistä. Myös salin pöydiltä löytyi kukkien sijaan yrttiruukkuja jotka olivat keittiön hyötykäytössä.

Haluu kans tommosen yrttiseinän!Pöytävarauksen tein pari viikkoa etukäteen päivän ensimmäiseen illalliskattaukseen. Varaus on suotavaa sillä väkeä käännytettiin ovelta tuon tuosta.

Ruokalista vaikutti kaikkinensa hyvältä mutta päädyimme koko pöytäseurue yksissä tuumin menu Sinneen, minä lörppähuulena otin suositusviinit kaikille ruuille, muut skippasivat niistä osan.

Leipä leivotaan paikan päällä ja on pääosin spelttiä. Tosi hyvää. 


Alkuruokana oli Haugesundin silliä, uusia perunoita ja ruskistetussa voissa paistettua kananmunaa. Minä joka en ole maailman kovin sillifani, jouduin puntaroimaan tätä ruokaa hetken, mutta onneksi pitäydyin menussa sillä silli oli todella hyvää ja maut komppasivat toisiaan täydellisesti, ruskistettu voikin pääsi oikeuksiinsa. Olen kokenut silliherätyksen!
Viininä Moselin alueen Fritz Haag Riesling. Tarjoilijan pieni huoli sillin etikkaisuuden yhteensopivuudesta oikeastaan millekään viinille oli loppupeleissä aiheeton, nämä kyllä toimi mun suussa.Pääruuaksi oli 44 tuntia haudutettua possunposkea, puikulamuussia, parsaa ja madeirakastiketta. Tästä annoksesta kaverini oli lukenut netistä hehkutuksia, eikä syyttä. Kertakaikkisen murean pehmeää lihaa ja kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen annos. Olisin voinut nuolla lautasen puhtaaksi.
Viiniksi otimme Beaujolaisin Merlinin tuottamaa Moulin-a-ventia joka juurikin possun kanssa pääsi oikeuksiinsa.
 

Jälkkärinä aina toimiva itsetehty vaniljajäde-mansikkakombo, lisänä salmiakkimarenkia. Törkeen hyvää marenkia muuten! Täytyy lähteä metsästämään salmiakkijauhetta sillä noita marenkeja on tehtävä itsekin.
Jälkkäriviininä myös aina toimiva Moscato d'Asti.


Meillä palvelu pelasi alusta loppuun rennon moitteettomasti. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Sinnessä todella ollaan perusmakujen äärellä, hyviä raaka-aineita ja kauniita esillepanoja ilman turhia kikkailuja. Koko ateria viineineen kustansi mulle 60 euroa ja rapiasentit päälle, erittäin kohtuullista. 
Porvoo on kiva kesäkaupunki mutta Sinnen takia siellä kannattaa piipahtaa ympäri vuoden.

Kulinaarimurulan lounastreffeistä samaisessa paikassa löytyy juttua täältä.


8 kommenttia:

 1. Ilmeisesti lähdettävä veljen luo visiitille Porvooseen. Siis sinne!

  VastaaPoista
 2. Nonni, mun musteat-ravintolalista kasvoi taas yhdellä, ihan mahtavan kuuloinen paikka! Mistäköhän saisi lisää vapaapäiviä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella piristävä lisä Porvoon ravintolatarjontaan, mitä tosin hävettävän huonosti tunnen Laamannin ja Timbaalin lisäksi.

   Poista
 3. Varasin jo jonkin aikaa sitten pöydän syksyksi, hienoa kuulla, että on kehujen veroinen paikka.

  Anna Paljakka taisi tehdä aikamoisen käden ojennuksen viidellä tähdellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti taso pysyy, joku nettikommentoija valitti vähäsen epätasaisuutta, sama ruoka oli toisella kerralla ollutkin pettymys. Noh, jokatapauksessa meille se oli kaikille erittäin positiivinen kokemus ja voin vain lämpimästi suositella.

   Poista
 4. Minulle kanssa tuollainen hieno yrttiseinä! Kivan oloinen ravintola muutenkin, kiva kun maakunnissakin taso nousee. Myös tuohon ihan meikäläisen naapuriin, Lopelle, on tullut ravintola nimeltään Timjami, joka pitäisi kanssa katsastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti heti guuggeloida tuo Timjami ja menu vaikutti hyvältä. On tosi mahtavaa että maakuntiinkin putkahtelee hyviä kunnon ravintoloita. Käy ihmeessä tuolla Timjamissa ja postaa juttu, uskoisin että kiinnostuneita riittää!

   Poista