perjantai 18. huhtikuuta 2014

Ketjuravintola yllätti

Kuva: Fransmanni
Fransmanni lanseerasi maaliskuussa oman simpukkaperjantain. Simpukoita siellä on kuulemma tarjottu aiemminkin, mutta nyt ne tulevat ravintoloihin torstaina tuoreina, ja tarjoillaan vain ja ainoastaan perjantaisin. Simpukoita toki saa monessa muussakin ravintolassa, mutta usein ne tulevat ravintoloihin pakastettuina, ja tuoreen ja pakastetun välillä on vissi ero.

Sain blogin kautta kutsun tulla maistelemaan simpukat suositusviineineen. Ensin ohitin kutsun pelkästään siksi, että kyse oli ketjuravintolan tarjouksesta enkä perusta bonus-paikoissa asioimisesta. Mieluummin vien rahani yrittäjä-ravintoloitsijalle joka pyörittää ravintolaansa oma sielu, sydän, rahat ja maine lankulla. Mutta muutin mieleni ja tuumasin, että tästä testauksesta saattaisi olla vinkiksi muillekin kuin Helsingissä asuville, Fransmanneja kun löytyy monesta Suomen kaupungista missä ei ole samanlaista ravintolatarjontaa kuin täällä pääkaupungissa. Ja kun kerta kaverinkin sai ottaa mukaan niin päätin ilahduttaa siskoani joka on kovin tuntemani sea food lover ja hänestä saisin parhaan mahdollisen kriitikon mukaani.

Googlettamalla selvitin, että Helsingin Fransmanni sijaitsee Kluuvikatu 8:ssa. Luulin niitä olevan pääkaupunkiseudulla useammankin, mutta tämä on ainoa. Etukäteisajatuksissani kuvittelin siirtyväni ajassa suoraan 80-90-lukujen taitteeseen mitä interiööriin tulee, enkä joutunut pettymään. Sisustus oli tummahko, valaistus hämyisä ja penkit päällystetty kukikkaalla kuosilla.

Saimme pullon suositusviiniä simpukoille joka oli Wolfberger Muscat Signature Alsacesta, kuivaa ja sopivan aromaattista. Talon tervehdyksenä pienet juustot hillolla ja sitten itse asiaan. Eteemme tuotiin iso pata pullollaan sinisimpukoita ja molemmille omat ranukupit majoneeseineen.
Olin valmiiksi päättänyt nillittää siitä, ettei liemivaihtoehtoja ole kuin yksi, kermainen dijon-valkosipuliliemi joka on aivan varmasti liian makeaa tai paksua. No eipä ollut vaan aikaslailla täydellistä! Liemessä oli juuri tarpeeksi makua, niin ettei simpukoiden oma maku peittynyt. Ja sitä oli padan pohjalla riittävästi kauhottavaksi lautaselle simpukoiden päälle, ja lopuksi vielä dipattavaksi leivän kanssa.
Ja entäs ne simpukat sitten, parhaat sinisimpukat mitä suomalaisessa ravintolassa olen konsanaan syönyt ja saman mielipiteen jakoi siskoni! Parasta niissä oli tuoreuden lisäksi se, että ne olivat sopivan pieniä. Sinisimpukat ovat omaan makuuni yleensä liian suuria ja pehmeitä, eikä niiden suutuntuma ole kiva. Siksi valitsen aina vongolet sinisimpukoiden sijaan. Mutta näissä ei tuota ongelmaa ollut.
Juttelimme hetken keittiön chefin kanssa joka kertoi, että toimittaja on luvannut taata heille hyvälaatuiset simpukat ympäri vuoden, ja kaikkiin Suomen Fransmanneihin.
Ranskalaisen simpukkakalenterin voi siis tältä osin unohtaa. Vuodenajat saattavat kyllä vaikuttaa jatkossa simpukoiden kokoon.      
 
Kaiken söimme hyvällä ruokahalulla eikä moitteen sijaa löytynyt kuin ehkä pakasteranskalaisista.  Toivottavasti sama laatu pitää muissakin Suomen Fransmanneissa.

Hinnat:
Simpukat yhdelle 750 g / 26 e / s-kortilla 23 e
Simpukat kahdelle 1500 g / 46 e / s-kortilla 43 e
Wolfberger Muscat Signature valkoviini kampanjahinta 34,90
 
Kuva on pöllitty Fransmannin sivuilta sillä omat kännykuvani olivat hämäryydestä johtuen luokattoman huonoja.
Ruuat ja viinit tarjosi Fransmanni

5 kommenttia:

 1. Kuvan perusteella luulin, että olet ollut Belgessä, ehkä ne sieltä lainasi noita kattiloita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten Suomessa on vain yksi simpukkapatakauppa josta kaikki ravintolat hankkii samanlaiset :)

   Poista
  2. Nuo samat on just kaikkialla:D Melkein ostin oman yhdestä verkkokaupasta, mutta pystyin vastustamaan. :D

   Poista
 2. Olipas kiva juttu! Nämä simpukathan pitää testata joku perjantai.

  VastaaPoista
 3. Sulle olis haastetta mun blogissa! http://sitruunapisaran.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista